DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz és Stroll egymásra mutogat az ütközés után

A Toro Rosso és a Williams pilótája az 1-es kanyarban akadt össze Bahreinben: a spanyol szerint a kanadainak helyet kellett volna hagynia neki, utóbbi szerint azonban ellenfele túl messziről érkezett.

Carlos Sainz épp a bokszból tért vissza a pályára, amikor az 1-es kanyarban összeütközött Lance Strollal, véget vetve mindkettejük versenyének. A felügyelők a spanyolt hozták ki vétkesnek, és háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották Szocsira, miután mindkét érintettet meghallgatták a leintést követően. Nem meglepő módon a spanyol nem ért egyet a döntéssel:

„Tudtam, hogy elég szoros lesz a helyzet Lance-szel. Próbáltam a belső íven kanyarodni. Nem is fékeztem el a gumikat, és aligha látott engem, mert egyenesen belém fordult, így összeütköztünk. Megvan a jogod a kanyarodásra, de ha valaki már bent van melletted, legalább egy autónyi helyet kell hagynod. Szerintem egyszerűen nem látott és nem is számított rá, hogy ott leszek. Nem is mértem el a féktávot. Ha szélesebben fordul, akkor is előttem maradt volna, mégis vállalta a kockázatot.”

Az sem túl váratlan, hogy Stroll épp ellentétes álláspontra helyezkedett: „Teljesen szétrombolta az autóm oldalát. Egyenesen belém szaladt. 50-60 méterrel jártam előtte a féktávon, és egyszerűen belém szállt, miközben kanyarodtam. Most láttam a videót, egyszerűen nevetséges. Láttam, hogy jön ki a bokszból, de mérföldekkel mögöttem volt, mégis nekem jött, miközben már a kanyar közepén voltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: