DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo azt hitte, elérhető a győzelem

A verseny első szakaszában nagyon versenyképesnek tűnt a Red Bull, utána azonban csak szenvedett a lágy gumikon az ausztrál, aki így csalódottan értékelte az F1-es Bahreini Nagydíjat.

Az egész hétvége legnagyobb kérdése az volt az edzések alapján, hogy vajon a Red Bull tényleg valós kihívója lesz-e ezúttal a Mercedesnek és a Ferrarinak. Az időmérőn Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen közé befurakodó Daniel Ricciardo szerint még a vasárnapi futam első szakaszában is úgy tűnt, hogy igen a válasz, hiszen különösebb probléma nélkül tartották az előttük haladók tempóját, utána azonban minden rosszra fordult – így értékelt a leintést követően az ausztrál:

ricciardo-bahrein-futam-redbull



„Őszintén azt gondoltam, lehet esélyünk a győzelemre. Az első etap során nagyon versenyképesnek tűntünk” – idézi őt a GpUpdate.net. „Láttam, hogy Valtteri szenved: azt hittem, problémái vannak a gumival vagy ilyesmi. A vonat végén voltam, láttam mindenki mást, folyamatosan csúszkáltak. Én közben óvtam az abroncsaimat, szóval nagyon jó helyzetben voltunk.”

„Aztán bejött a biztonsági autó, felraktuk a lágy keveréket, az a gumi viszont egyszerűen nem működött ma. Az újraindításnál az utolsó kanyarban úgy éreztem, mintha nem kapcsoltak volna be az abroncsok. Végig csúszkáltam, ezért vesztettem pozíciókat. Egyáltalán nem működött jól a gumi, Massa tempóját futottam, pedig tudjuk, hogy gyorsabbak vagyunk annál, szóval elég furcsa események zajlottak le a futam első felében.”

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen még akár az ausztrálnál is jobban szerepelhetett volna, hiszen korai kerékcseréjével akár a harmadik-negyedik helyért is versenyben volt, ám a holland esetleges dobogóját pedig egy fékhiba akadályozta meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: