DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: A sz*r rajton ment el a futam

Újabb csalódáskeltő versenyen van túl a Ferrari finn pilótája: miközben csapattársa már második győzelmét szerezte, ő ezúttal sem állt dobogóra – pedig elmondása szerint a tempója már rendben volt.

Bahreinben sem találta meg igazi formáját Kimi Raikkönen: a kvalifikáción még Daniel Ricciardo is befért elé, s bár a versenyen legalább „csak” csapattársa és a két Mercedes fért be elé, így sem lehet elégedett. Pedig a finn szerint bőven akadt pozitívum a szezon harmadik versenyében – leszámítva az első kört:

„Úgy gondolom, az autó elég jól működött, és ha őszinte akarok lenni, számítottam is erre. Ilyen szempontból nincs okom panaszra” – kezdte értékelését a 2007-es világbajnok, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.

raikkönen-bahrein-f1-2017-dppi



„Viszont sz*rul kaptam el a rajtot, aztán ennek következtében az első néhány kanyar is borzalmasan sikerült. Ezután már nyilvánvalóan csak üldöző tudtam lenni… Van egy csomó pozitívum, de a végeredmény érthetően csalódáskeltő, legalábbis az én szememben.”

A futam során kétszer is meggyűlt a baja Felipe Massa Williamsével – erről így beszélt Raikkönen: „Viszonylag hamar megelőztem Massát, de aztán peches voltam a biztonsági autóval, ezért újra mögé kerültem és ismét meg kellett előznöm, de eddigre már eleve le voltam maradva. Massa néhány ponton elég gyorsnak tűnt, ezért már első alkalommal sem volt egyszerű elmenni mellette, másodjára pedig még nehezebbnek tűnt. Végül sikerült, de ez rengeteg időbe telt. Szerencsétlenül jött ki az első kör és a safety car is, de a tempónk megvolt” – összegzett végül a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: