DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Piros zászlós balesetből a legjobbak közé - videóval

Van, aki a szabadedzéseken villant, de az időmérőn elhasal és van, aki odavágja az autót, majd az időmérőn a legjobbak közé kerül saját maga meglepetésére is. Bahreinben is megtörtént a kisebb csoda.

A Haas-Ferrari istállónál óriási a különbség az időmérő alapján a két pilóta között, míg Grosjean bejutott a Q3-ba és a kilencedik rajtkockát szerezte meg, addig Kevin Magnussen teljesen utolsóként zárta a kvalifikációt és több, mint két másodperccel maradt el csapattársától legjobb körét tekintve.

Pedig Grosjean egyáltalán nem érezte az autót az FP3-ban, 23 perccel a vége előtt oda is csapta alaposan a falhoz a Haast, ami miatt előkerült a piros zászló is. „Nagyszerű, hogy ennyire a javunkra fordítottuk a napot. Valóban nagyon szenvedtünk a harmadik szabadedzésen, egyáltalán nem éreztük az autót” – írta le a korábbi történéseket a francia pilóta.

Grosjean összetörte az autót, majd nem sokkal később a legjobb 10-be verekedte magát

„A fiúk kiváló munkát végeztek, hogy felkészítették a versenyautót az időmérő edzésre, sokkal jobban éreztem a vezetését már a Q1 első körétől kezdve. Igazán jó volt és nagyon boldog vagyok amiatt, ahol jelenleg állunk. Jó helyről startolunk. Tavaly a 9. helyről indultam és végül ötödik lettem, tehát bármi megtörténhet” – zárta nyilatkozatát Romain Grosjean.

A francia versenyző csapattársának már nemigen volt oka az örömre, mivel utolsó Q1-es gyors körét meg kellett szakítania a Carlos Sainz leálló autója miatti sárga zászlós szakasz miatt. De Günther Steiner csapatvezető szerint simán meglett volna a dán pilótának is a Q2, úgyhogy próbálják a versenyen menteni a menthetőt, Grosjeannak pedig erős pontszerző helyet kihozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: