DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Most már mi is elhisszük, hogy jók vagyunk

A Ferrari idei második futamgyőzelmét követően a cég elnöke, Sergio Marchionne ismét tollat ragadott, hogy lelkesítő szavakkal illesse a csapatot, amely szerinte immár biztosan a végsőkig bajnoki esélyes lesz.

Ahogy az a szezonnyitó megnyerése után is történt, a Ferrari elnöke a Bahreinben aratott diadalt követően sem tartotta magában gondolatait, hanem nyilvános levelet küldött körbe a csapat sajtóosztályával, amelyben az istálló idei szezonra tett előrelépéseit méltatta.

Sebastian Vettel három futam alatt szerzett második győzelmével ismét egyedüliként vezeti az egyéni tabellát, Kimi Raikkönen negyedik helye révén pedig a Ferrari visszaállt az élre a konstruktőrök között.

vettel-ferrari-bahrein



„Természetesen hatalmas elégtételt jelent, hogy ismét elértük a dobogó tetejét Sebbel. Ám ami még ennél is fontosabb, hogy most már teljes mértékben megbizonyosodtunk róla, hogy a melbourne-i győzelmünk nem egy egyszeri eset volt, és hogy a legvégsőkig ott fogunk lenni a bajnokság élmezőnyében” - fogalmazott Marchionne.

„Végre versenyképes autóval rendelkezünk, és itt fontos megemlíteni, hogy milyen gyors ütemben tudjuk elkészíteni a fejlesztéseinket minden egyes verseny előtt. Mindez a pályán és Maranellóban végzett elképesztő munka eredménye, így az elismerésem nem csak Sebet, hanem az egész csapatot is megilleti a Bahreinben nyújtott alakításért. Gratulálok Kiminek is a jó versenyéhez.”

„Mindezek ellenére tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk, és ha a legfontosabb célvonalhoz is elsőként akarunk odaérni, akkor egy pillanatra sem hagyhat alább az elhivatottságunk és a koncentrációnk.”

A Ferrari megnövelt fejlesztési ütemének legjobb jele Bahreinben az volt, hogy az előző versenyhétvége óta egy új fejlesztésű első vezetőszárnnyal is előálltak, amelyből ráadásul rögtön négy példányt is legyártottak és elszállítottak a futam helyszínére, így mindkét pilótájuk használhatta azt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: