DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas szenvedős versenyre váltotta a pole-t

Hiába indulhatott karrierje során először az élről, mindössze a harmadik helyen ért célba a finn az F1-es Bahreini Nagydíjon, így érthető módon csalódottan nyilatkozott a leintést követően.

Valtteri Bottas szombaton Formula-1-es pályafutása első pole-pozícióját szerezte meg, amely után az volt a kérdés, hogy vajon meglesz-e az első győzelem is neki Bahreinben. A rajt után még minden jól alakult, hiszen megőrizte a vezetést Sebastian Vettellel szemben, a bokszkiállások során azonban a ferraris átugrotta őt, a későbbiekben pedig a nála jóval erősebb tempót diktáló Lewis Hamiltont is el kellett engednie.

bottas-bahrein-futam-2017-dppi-1



Ezzel a finn az Ausztrál Nagydíjat követően ismét egy harmadik helyet szerzett, ám a dobogón adott interjújában elismerte: az időmérős sikert követően sokkal többre számítottak Bahreinben:

„Nagyon trükkös verseny volt számomra, az egész futam során szenvedtem a kellő tempó megtalálásával. Az első etap során a guminyomással támadt gondunk, ami megmagyarázza, miért szenvedtünk az autó hátuljával, de aztán az a következőkben sem működött tökéletesen” – nyilatkozta a Mercedes pilótája. „Kifogytam az eszközökből a kormányon, amivel ezt orvosolhattam volna, ezért végig túlkormányzott volt a gép, s így elég lassú is volt a tempóm, amiért nagy kár. Nyilvánvaló, hogy a célunk az volt, hogy ennél sokkal előrébb végezzünk” – mondta Bottas, hozzátéve, hogy összességében még így is ez volt a legjobb hétvégéje új csapatánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: