DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Végre nagy a mosoly Ricciardo arcán

Persze lehetne nagyobb is, hiszen nem tudott bejutni a top3-ba a bahreini F1-es időmérőn, de az egyik Ferrari legyőzését így is remek eredménynek nevezi a szimpatikus ausztrál.

A szezon harmadik kvalifikációján úgy tűnt, hogy a Mercedesnek sikerült találnia valamit, hiszen Bottason és Hamiltonon kívül senki sem tudott beleszólni a pole-pozícióért folyó csatába. Velük ellentétben a Ferrari maradt a helyén, sőt, mintha a Red Bull kezdene rájuk érni: Sebastian Vettel három tizeddel előzte meg Daniel Ricciardót, aki viszont jobbnak bizonyult Kimi Raikkönennél.



„Kicsit meglepődtünk, azt gondoltuk, ha mindent sikerül összeraknunk, csak akkor tudunk a második sorba jutni – és sikerült” – nyilatkozta az Ausztrál. „Ez apró, de remek fejlődés egy hét alatt, ezért nagyon boldog vagyok. Nem tudom, hogy Kimi hogyan teljesített, de elég jó érzés megelőzni egy Ferrarit.” Most már csak az a kérdés a pilóta számára, hogy vajon harcba tud-e szállni a két élcsapattal. „Szeretnék, meglátjuk” – folytatta az ausztrál. „Még így is nagy a lemaradásunk. Ha viszont gumiproblémáik lesznek, akkor esélyünk nyílhat rá.”

Ricciardo szerint a verseny elején lesz a legnagyobb sanszuk egy remek eredményre – feltéve akkor, ha megfelelő stratégiát választanak majd. „A rajtnál oda kell tennünk magunknak, később viszont biztosan ők lesznek előnyben. Egyelőre még nem tudjuk, hogy egy, vagy két kiállásos versenyt teljesítünk majd, ez pedig a kezünkre játszhat.”

Az ausztrál azon is meglepődött, hogy Valtteri Bottasnak sikerült felülmúlnia Lewis Hamiltont az első helyért folyó csatában. „Nagyon közel volt! Persze csak az időket láttam. Valtteri nyilván remek kört futott, nem tudom, hogy a Lewisé milyen volt. De érdekes. Szerintem ez nagyszerű számára, a tavalyi autójával nem valószínű, hogy meg lett volna. Nagy nap ez neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: