DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz vizsgálatot sürget a Toro Rossónál

A fiatal spanyol rendkívül frusztrált volt az újabb meghibásodást követően: úgy érzi, jó esélyük lett volna egy Q3-as szereplésre, vasárnap pedig már nehéz dolguk lesz, ha fel akarnak zárkózni.

Carlos Sainz éppen egy remekül sikerült első szektor után haladt a Q2-be való továbbjutás felé, amikor a Bahreini Nagydíj időmérőjének első szakaszának legvégén megállt alatta a Toro Rosso – két napon belül már második alkalommal.

Nem meglepő, hogy ezek után a fiatal versenyző roppant csalódottan nyilatkozott: a BBC kamerái előtt elmondta, hogy egyelőre fogalmuk sincs, mi okozta a mostani leállást – a péntekit a kipufogó hibája –, s úgy érzi, egyre pechesebb ezen a hétvégén:

sainz-bahrein-tororosso



„Ki kell vizsgálnunk ezeket a meghibásodásokat, mert óriási esélyünk lett volna ma a Q3-ra. Úgy érzem az autó most a leggyorsabb Ausztrália óta. Nagy kár ezért, de holnap meg kell próbálnunk felzárkózni” – idézi Sainz szavait az F1Fanatic szakoldal.

A spanyol nem túl bizakodó azzal kapcsolatban, mennyit tudnak majd előrejönni a vasárnapi futamon: „Nem tudom, mivel egyértelmű, hogy idén jóval nehezebb előzni, így értelemszerűen felzárkózni sem annyira egyszerű. De a legjobbamat fogom nyújtani, aztán meglátjuk, az mire lesz elég” – fogalmazott a Toro Rosso versenyzője.

Hozzátette: a pénteki meghibásodás eleve hátrányba hozta őket, és kicsit „vakon” érkeztek meg az időmérőre, ráadásul aggasztó lehet számukra, hogy a tegnapi második tréninget és a mostani kvalifikációt is a versennyel azonos kora esti időpontban rendezték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: