DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen egyáltalán nem örül az időmérő után

A finn F1-es pilóta visszafogott teljesítményt nyújtott a Bahreini Nagydíj kvalifikációján, így érthető, hogy nem repes az örömtől.

Kimi Raikkönennek eddig felejthetően alakul a bahreini hétvége: az első edzésen motorprobléma hátráltatta, az időmérő edzésen pedig csak az ötödik helyen végzett, miután csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik helyen zárt. A finn három tizeddel maradt el a négyszeres világbajnoktól a végén, ez azonban éppen elég volt ahhoz, hogy Daniel Ricciardo befurakodjon elé a Red Bull-lal – mindössze 22 ezredmásodperccel.



Így a Jégember csak a harmadik sorból kezdheti meg a futamot azon a helyszínen, ahol eddig három kivétellel mindig dobogóra állt. Amikor a kvalifikáció után a riporterek arról kérdezték Raikkönent, hogy mi történt, a megszokottnál is szűkszavúbban válaszolt: „Nos, ez megtörténik, most így alakult, nem tudok rajta változtatni. Ötödik helyen végeztünk, ennyi az egész” – idézte a formulapassion.it nevű olasz portál a finnt.

Raikkönen alulkormányzottságra panaszkodott az időmérő alatt, sőt, az első szakaszban egy légterelő elem is lerepült az SF70H-ról, de nem erre fogta teljesítményét: „Nem tudom, utána kell néznünk a dolognak. Azt viszont elmondhatom, hogy messze voltam attól, amit akartam. Sajnos ezzel kell megelégednünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: