DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Megoldottuk Raikkönen motorgondját

A maranellóiak technikai igazgatója, Mattia Binotto elmondta, megtalálták az okát, amiért Raikkönen idő előtt befejezni kényszerült a Bahreini Nagydíj első szabadedzését.

Nem indult problémamentesen az F1-es szezon harmadik hétvégéje a Ferrari számára. Az első edzésen a veterán finnt hátráltatta motorprobléma. Az olasz alakulat mérnökei szerint viszont nem nagy a gond, és már meg is találták, mi okozta az erőforrás meghibásodását.

Matti Binotto így beszélt a problémáról: „Az erőforrással akadtak gondok Kiminél - ez elég nyilvánvaló volt. Változtattunk is néhány dolgot délután elővigyázatosságból, mert fontos volt számunkra, hogy Raikkönen problémamentesen körözhessen a délután folyamán.”

 raikkonen-bahrein-1-szabadedzes-2017



„Már tudjuk, mi volt a baj. Analizáltuk az alkatrészeket, és remélhetőleg az erőforrás működő részeit még egyszer felhasználhatjuk” - folytatta pozitívan az olaszok technikai igazgatója.

Az első szabadedzés után Raikkönen így nyilatkozott megállásának okáról: „Semmit nem tehettünk a motorral, a turbó vezérlésével akadt probléma. Ez a gond már az edzés korai részében megállított minket, de a srácok jó munkát végeztek, és elkészült az autóm a második tréningre. Jobban is alakulhatott volna, de ez van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: