DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas nagyon mélyről állt fel Kína után

A Mercedes finn F1-es pilótája első pole-pozícióját jegyezte Bahreinben és megverte Lewis Hamiltont - teljesítményét Toto Wolff is méltatta, főleg azok után, ami Kínában történt.

Remek teljesítményt nyújtva szerezte meg F1-es pályafutása első pole-pozícióját Valtteri Bottas a Bahreini Nagydíj időmérőjén, miután kihasználta Lewis Hamilton hibáit. A finn pilóta köréről és munkájáról brit csapattársa is elismerően beszélt és természetesen a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff sem mulasztotta el kiemelni Bottast.

"A legelső pole-pozíció minden pilóta számára óriási pillanat. Megőrizte a nyugalmát" - mondta Wolff az időmérő után a Sky Sportsnak. "Övé a legjobb csapat és ez számunkra most egy tökéletes helyzet, hiszen megvan a kölcsönös tisztelet a két versenyzőnk között."

bottas



"Szerintem Valtterinek volt egy rossz napja Kínában, de nagyon gyorsan felállt ebből. Folyamatosan fejlődik és ez egy nagyon fontos képesség, persze ugyanezt tudja Lewis is. A kínai megpördülése után nagyon mélyen volt, többször is bocsánatot kért, de most visszakapta azt az esetet. Nem úgy tűnt, hogy bármelyikük is tud majd javítani az idején, de ő végül megtette."

Az időmérőn a Mercedes masszív előnyben volt a Ferrarival szemben, de Wolff óvatosan fogalmaz a vasárnapi futam esélylatolgatása kapcsán. "Nagy volt a különbség, de a két Ferrari alulkormányzottsággal küzdött, ami valószínűleg azt jelenti, hogy óvják a hátsó gumikat holnap. Tegnap nem volt köztünk fél másodperc, de nagyon okos srácok dolgoznak nálunk, akik a legjobb stratégiát fogják összerakni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: