DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Meg tudom verni Hamiltont, ez világos

A Red Bull holland versenyzője sosem volt szűkében az önbizalomnak. A 19 éves Verstappen szerint teljesen világos, hogy ha az autója engedné, megverné a Mercedes sztárját, Lewis Hamiltont is.

A Formula-1-es szakértők és a rajongók nagy elismerését vívta ki újfent Max Verstappen a Kínában mutatott kiváló teljesítményével. Az időmérő edzésen motorhiba hátráltatta a hollandot, aki így mindössze a 16. rajtkockából indulhatott a versenyen. A nedves aszfalton azonban óriásit villantott, az első kör végére kilenc pozíciót javított eredeti helyezésén.

A 12. körben már a második helyen találta magát a későbbi győztes Lewis Hamilton mögött, annak ellenére, hogy a 16. helyről nagyon erősen kellett használnia a gumijait a támadások miatt. Később kénytelen volt elengedni a gyorsabb Ferrarival érkező Sebastian Vettelt, de így is megkaparintotta a dobogó legalsó fokát.

Verstappen nem először mutatta meg tehetségét


A fiatal holland pilótának megvan minden oka, hogy bízzon saját tehetségében és ezt tudja ő is. A BBC Sport műsorában készült interjúban nem is tért ki a kérdés elől, hogy mire lenne képes. „Ha azonos képességű autóink lennének? Most biztosan arrogánsnak hangzik, amit mondok, de világos, hogy meg tudnám verni Lewis Hamiltont is” – közölte véleményét Max Verstappen.

„De jelen körülmények között nem gondolok ilyenre. Nem szeretnék arrogáns benyomást kelteni, hogy ilyet mondok. Úgy érzem, a dolgomat jól végzem, de az ember mindig képes javulni, én pedig minden alkalommal a lehető legjobbat szeretném kiadni magamból. Általában az emberek azt tanácsolnák, hogy lassan lépegessünk felfelé – ez igaz a versenyzői pályafutásra és az egyes futamok felépítésére is. Édesapám viszont nem ezt mondaná. Az első métertől oda kell lépni neki és véleményem szerint ez segít a gumik és a fékek jobb felmelegítésében is” – zárta mondandóját a 42-szeres nagydíj-résztvevő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: