DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo lassan lemond a vb-címről

Az ausztrál F1-es pilóta nagy reményekkel vágott neki az idei évadnak, ám két verseny után kezd rájönni, hogy valószínűleg 2017 sem az ő diadalmenetéről fog szólni.

A paddockban magát csak „méhészborzként” aposztrofáló Ricciardo 2014-ben három, tavaly pedig egy futamot nyert, és a szabályváltozások miatt egyértelműen abban reménykedett, hogy idén végre a világbajnoki címért fog harcolni. Nos, a versenyző eddigi szezonja felejthetően alakul: Melbourne-ben kiesett, Sanghajban pedig a negyedik helyen végzett, miután a futam hajrájában nem tudta felülmúlni csapattársát, Max Verstappen.



Az ausztrál a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában úgy vélekedett, hogy az eddig látottak alapján vajmi kevés esély van arra, hogy akár csak harcban legyen a végső győzelemért. „Nos, még nagyon a szezon elején járunk, ezért korai a bajnoki címre gondolni, de jelen pillanatban nagyon valótlannak tűnik” – mondta szomorúan Ricciardo.

„A következő versenyeken (Hamilton és Vettel) nagyon sok pontot fog szerezni, akkor pedig pápá világbajnokság. Ha három tizedes lenne a lemaradásunk, akkor lenne esélyünk a felzárkózásra, de ekkora távolsággal lehetetlen. Az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk.”

Amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy ezek alapján még egy évig várnia kell-e a bajnoki címre, így válaszolt: „Úgy tűnik. Persze senki sem szeretne ebben a helyzetben lenni. A következő 18 versenyen még itt leszek, az a célom, hogy ezekből a lehető legtöbbet hozzam ki, és élvezzem a versenyzést” – tette hozzá az ausztrál, akit nemrég Kimi Raikkönen ferraris ülésével hoztak kapcsolatba a sajtóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: