DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kiderült, ki helyettesíti Alonsót Monacóban

Mivel a spanyol F1-es pilóta szerdán bejelentette indulási szándékát az Indy 500-on, a McLarennek helyettest kellett keresnie a MCL32-esbe - nem vártak sokáig a bejelentéssel.

Hatalmas sokk és meglepetés, egyben hatalmas örömhír volt az autósport számára a bejelentés, hogy Fernando Alonso a McLaren, a Honda, Zak Brown, az IndyCar vezetése, az Andretti Autosport, valamint nem mellesleg Stefan Wilson közreműködésével életében először elindulhat az Indy 500-on május utolsó vasárnapján. Mivel hagyományosan a F1-es Monacói Nagydíjat is ezen a napon rendezik, ez azt is jelentette, a wokingi alakulatnak keresnie kellett valakit a spanyol helyettesítésére – a Bahreini Nagydíj pénteki napján kiderült, hogy kire esett a választásuk.



Alonsót nem meglepő módon Jenson Button fogja helyettesíteni a hercegség futamán – a brit pilóta tavaly szeptemberben jelentette be visszavonulását, egy olyan program keretében, hogy ha a McLarennek szüksége lesz rá, akkor bármikor visszahívhatják, afféle tartalékpilótaként. Ennek ellenére 2009 világbajnoka nincs jelen a versenyhétvégéken – legutóbb például egy régi McLarent hajtott meg egy bemutató keretében.

Button győztes szezonjában meg tudta nyerni a Monacói Nagydíjat, de 2004-ben és 2011-ben is sikerült dobogóig vinnie a BAR-t, valamint a McLarent. A május 28-i verseny a brit 309. futama lesz majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: