DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein: Nem értem és nem is érdekel

A Sauber visszatérő F1-es versenyzője szerint hallotta a negatív hangokat, de ha valaki nem ismeri a helyzetét, akkor talán nem kellene kritizálnia - most már nincsenek fájdalmai, így vezethet.

Sokan meglehetősen furcsának találták Pascal Wehrlein "hiányzását", hiszen a német pilóta még a Bajnokok Tornáján beszedett sérülése miatt hagyta ki az első két futamot - Ausztráliában vezetett még pénteken, de aztán jelezte, hogy nem fog tudni rajthoz állni. Ennek következtében kapott lehetőséget Antonio Giovinazzi és sokak szerint Wehrlein nem is akart versenyezni, vagy egyszerűen a csapat tartotta jobbnak Giovinazzit.

"Nem igazán érdekel, hogy mit mondtak mások, hiszen nem ismerték a helyzetemet. Ennek ellenére kommentet fűztek hozzá. Szerintem számomra ez volt a jó döntés és egyeztettem Monishával, valamint Totóval is erről. Hogy mások mit gondolnak, az az ő véleményük" - mondta a helyzetről Wehrlein Bahreinben, ahol már ő ülhet be a Sauberbe.

wehrlein-2017



"Egyszerű a képlet: ha nem tudod, hogy valakinek milyen sérülése van, akkor nem kellene kritizálnod. Nem volt olyan súlyos a dolog, hiszen itt vagyok, de ha csak az izmaim fájtak volna, gondolják, hogy a Sauber vagy a Mercedes elfogadta volna, hogy nem vezetek? Hallottam negatív kommenteket, de nem érdekel" - magyarázta a német, aki hozzátette: nem is érti, hogy miért beszélnek erről az emberek, ha nem ismerik a hátteret.

Wehrlein szerint egyébként a fő problémát az okozta, hogy a csigolyasérülés miatt nem tudott mozogni, edzeni és elsorvadtak az izmai, ezekre kellett koncentrálnia az utóbbi időben. Most viszont már nem fáj semmije, úgyhogy semmi akadályozza a versenyzésben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: