DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Merre tovább? A koncepció hibás a Red Bullnál?

A Red Bull istállót a téli szünet alatt a Mercedes fő kihívójának kiáltották ki, ehhez képest az idény első része eddig nagy csalódás számukra. A bonyolult koncepció lenne a gond? Ezzel nem mindenki ért egyet.

Szerdán megtudhattuk, hogy a Red Bull Barcelonára készül el a teljesen átépített autójával, majd egy futammal később, Montrealban a Renault jelentkezik vadonatúj erőforrásával és onnantól a Red Bull abszolút az élmezőnybe várja magát. A legtöbben ezt annak beismeréseként vették, hogy a többiektől eltérő, más versenyautó-koncepció megbukott és a bikák is beállnak a sorba.

Az istálló azóta sietett leszögezni, hogy ebből csak annyi igaz, hogy az autó jelentősen megújul, de a koncepcióban töretlenül bíznak, nem váltják le, annak ellenére, hogy látványosan a Mercedes-Ferrari rivális duó mögé esett vissza a Red Bull, messze a futamgyőzelem lehetőségétől.

A Red Bull vakvágányon fut, vagy ez lesz a nyerő?


A Milton Keynes-i székhelyű istálló igen bonyolult tervezés mellett döntött az RB13-mal kapcsolatban, míg a riválisok az egyszerűbb, kisebb légellenállású aerodinamikát választották. Legutóbb Kínában is a győztes Lewis Hamiltontól 45 másodperces lemaradásban értek célba a Red Bullok, de vajon a koncepció alapvetően rossz lenne?

„Véleményem szerint a versenytársaktól eltérő filozófiánk a tökéletes, továbbra is bízunk ennek potenciáljában. Eddig nem sikerült kihozni a versenyautóinkból a benne rejlő teljesítményt, amire egyébként képesek lennének, de a fejlesztési út továbbra is ebben az irányban vezet, előbb-utóbb célt érünk” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki ezzel cáfolta azt a híresztelést, hogy koncepciót váltanának a bikáknál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: