DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Láthatjuk-e Mick Schumachert a Formula-1-ben?

Alaposan felbolydult az F1 állóvize az utóbbi másfél napban. Alonso Indy 500-as részvétele indította el a lavinát, most pedig már Mick Schumacher Formula-1-es részvételéről cikkeznek.

A német Handelsblatt újság szerint semmi különösebb akadálya nincs a mai modern Formula-1-ben, hogy Michael Schumacher fia a nagyon közeli jövőben az F1-be szerződjön. Márciusban töltötte a 18-at, pontosan annyi idős, mint a Williamsnél versenyző Lance Stroll, ráadásul egy évvel idősebb, mint Max Verstappen a debütálásakor.

„Ők nagyon korán megtették a Formula-1-be való belépést, én viszont erre még nem vagyok kellően felkészülve” – hárította el Schumacher a felvetést. Igaz, Mick még csak most lépett fel a Formula-4-ből, ahol ráadásul nem nyerte meg a bajnoki címet.

Mick Schumacher vajon mikor jut az F1-be?


„Még nem sikerült ilyen szintre jutnom. Valószínűleg elég konzisztens a teljesítményem, de a következő években nyerni is szeretnék természetesen. Az F3-ban ez lesz az első idényem, ez a tanulásról fog szólni és arról, hogy az újoncok közül lehetőleg a legjobb legyek” – folytatta okfejtését Mick Schumacher.

Az elengedhetetlen kérdés pedig, hogy mikor következhet a Formula-1? „Most abszolút a saját dolgomra összpontosítok, még saját magamnak is bizonyítanom kell pilótaként és szükséges még továbbfejlődnöm. Hogy mit gondolok a Mercedes és a Ferrari korai érdeklődésével? Igen, valószínűleg azért valamit már jól csinálhatok. Mindig a legjobbamat akarom nyújtani, a legjobbak ellen szeretnék harcolni, ők pedig mindannyian a Formula-1-ben vannak” – ecsetelte, már az F1-et is érintő, hosszabb távú terveit a hétszeres világbajnok német legenda fia.

A nagy médiaérdeklődésről pedig annyit mondott még el Mick, hogy jobb, ha előbb-utóbb hozzászokik az ember, mielőtt még az érdeklődés kétszer ekkorává válna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: