DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda szerint már léptek is előre idén

A japán F1-es motorgyártónál úgy érzik, hogy már jobbak is, mint az év elején voltak, igaz, ez még nem elég jó - Kanada körül érkezik a frissítés, ami megoldhatja a vibrációs problémákat is.

Nem csak a lóerőhiánnyal bajlódik a Honda idén, ezen felül az erőforrás olyan vibrációt is generál, ami komoly gondokat okoz - igaz, ezzel kapcsolatban korábban felvetődött, hogy ez talán a McLaren hibája és nem a japánoké. A Honda mindenesetre úgy gondolja, hogy a szezon közepére érkező új motornál már nem fog fennállni ez a jelenség.

"Nem hiszem, hogy a pilóták ezzel egyetértenek, ha megkérdezzük őket, de szerintem már fejlődtünk is az év eleje óta" - mondta Yusuka Haegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője a Motorsport.comnak. "Fokozatosan javulunk, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy megoldjuk a problémáinkat, így a vibrációt. A következő fejlesztési csomaggal viszont szeretnénk már ezt elérni."

mclaren_2



A japánok valahova a Kanadai Nagydíj környékére lőtték be a frissített verziót, Alonsóéknak addig mindenképpen a mostanival kell szenvedniük. "Pontos dátumot nem tudunk mondani, de valahol akkor fogjuk bemutatni. Amint lesz lehetőségünk rá, hozzuk az új motort" - szögezte le Hasegawa.

"Tudtunk módosítani több dolgon is, hiszen a zsetonrendszer már nem korlátoz ebben, megkötést jelent viszont az egy évben maximálisan felhasználható motorok száma" - hívta fel a figyelmet egy kisebb akadályra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: