DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tényleg a Red Bullé a legerősebb páros?

Helmut Marko szerint azért tudták megverni Bottast és Raikkönent, mert a Red Bull versenyzői jobbak náluk – de vajon igaza van? Olvasd el, mit nyilatkozott Marko doktor, és szavazz!

A Red Bull eredményes hétvégét zárt Kínában, hiszen Max Verstappen balszerencsésen végződő időmérő edzése után felállhatott a dobogóra, s Daniel Ricciardo is megszerezte idei első pontjait egy negyedik helynek köszönhetően. Miután a Mercedes és a Ferrari egy-egy versenyzőjét is megelőzték, Helmut Marko nem győzött eléggé lelkendezni az Auto Bild hasábjain az elért eredmény miatt:

„A miénk a legjobb és a legkiegyensúlyozottabb versenyzőpáros a Formula–1-ben. Max és Daniel mindketten remek munkát végeznek a számunkra, most vannak a legjobb formájukban” – nyilatkozta Dr. Marko, majd így folytatta: „Jelenleg a versenyzőink a legnagyobb előnyünk. Miközben nem tudunk versenyre kelni Vettellel és Hamiltonnal, Raikkönent és Bottast meg tudjuk előzni, ami a lehető legjobb formája a kármentésnek.”

ricciardo-2017-melbourne



Mivel a Red Bull és a Renault is komoly fejlesztéscsomaggal érkezik hamarosan, Marko szerint most ez a legfontosabb: a kármentés, hogy ne szakadjanak le túlságosan. „Az európai szezon kezdete, Barcelona előtt a lehető legtöbb pontot kell szereznünk, hogy ne legyen túl nagy a lemaradásunk. Aztán Barcelonában jön az új autónk, utána pedig Montrealban az új, erősebb Renault-motor. Akkorra ismét képesek lehetünk újra győzni, és a jelenleg az élen zajló párharcot egy négyes küzdelemmé változtatni.”

Mit gondoltok, igaza van Markónak? Szerintetek kinek van a legerősebb párosa?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: