DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Teljesen új Red Bull érkezik Barcelonától

Úgy tűnik, a korábbi világbajnok istálló, a Red Bull ráunt a nehezen vezethető autóra és teljesen átszabja már a jövő hónapra. Nem sokkal utána az új erőforrás is érkezik, onnantól az élre várják magukat a bikák.

A csapat tervei szerint a Spanyol Nagydíjra készül el a jelenlegi versenyautó B variánsa, amitől máris nagy javulást várnak. Ebben az idényben eddig ugyanis a Red Bull egyértelműen a Ferrari és a Mercedes mögé esett vissza tempóban. A jelenlegi erőforrás is túlsúlyos és kissé gyenge.

Dr. Helmut Marko azt is elmondta, hogy a Renault pedig egy versennyel későbbre készül el az új erőforrásával, amitől kezdve abszolút az élmezőnybe várja már magát az istálló. „Barcelonában előállunk az új versenyautóval. Egy versennyel később pedig, Montrealban a Renault beveti az új, erősebb motorját. Onnantól kezdve végre önerőből leszünk képesek versenyt nyerni és a jelenlegi két-versenyzős csatát négy-versenyzőssé bővítjük” – nyilatkozta Marko.

Valóban az élre kerül a Red Bull Montrealtól?


Korábban azt jósolták még a szezon előtti teszteket megelőzően, hogy 2017 a Red Bull évada lehet, mivel a legjobban majd a bikák alkalmazkodnak az új szabályokhoz és a legnagyobb fenyegetést jelentik majd a Mercedesnek. Nem így alakult, a Ferrari ugrott előre a legnagyobbat, de a fejlesztési versenyt még mindig a Red Bull nyerheti meg végül és nemsokára akár az élre is ugorhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: