DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren - IndyCar és Le Mans is?

Fernando Alonso sokkolta a közvéleményt döntésével, hogy a McLaren és az Andretti csapat segítségével indul az idei Indy 500-on és kihagyja a Monacói Nagydíjat. Közben a Le Mans-i 24 órás is téma lett.

A kétszeres világbajnok spanyol versenyző kihagyja az idei Monacói Nagydíjat, helyette inkább életében először az Indy 500-on indul egy olyan Andretti-Autosport versenyautóval, amit a McLaren indít majd hivatalosan. Az indianapolisi versenyt ütné a monacói F1-es részvétel, így inkább előbbi mellett döntött. Máris dörzsölik a tenyerüket jó néhányan, hogy Alonso Juan Pablo Montoyával is összecsaphat ezáltal.

Máris szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy a McLaren ismét kinyitja a tengerentúli ajtókat és az idei 500 mérföldes versenyen kívül nemsokára újra teljes IndyCar idényben is érintett lenne. Korábban a McLaren autói a ’70-es években három ízben is győzni tudtak a híres oválpályán, ebből kétszer Johnny Rutherford révén.

Alonso hosszú évek után újra összecsaphat Montoyával is Indianapolisban


A McLaren egyik szakembere az idei szezonnál kicsit még tovább is tekintett. „Több, mint 40 évvel a McLaren győzelmei után, amit az 500 mérföldes versenyen értünk el, büszkén jelenthetem, hogy az Andretti Autosporttal együttműködésben újra részesei leszünk a megújult IndyCar érának. Ebben az évadban ez lesz az egyetlen verseny, amin részt veszünk, de a következő években ez megismétlődhet” – nyilatkozta Manour Ojjeh, az MTG bizottsági elnöke.

„És a jövőben újra teljes egészében jelen lehetünk az IndyCarban, ezt még meglátjuk. Esély mutatkozik arra is, hogy hamarosan újra részt vegyünk a Le Mans-i 24 óráson is. 1995-ben megnyertük a csodás McLaren F1 GTR versenyautónkkal, de azt egyelőre le kell szögeznem, hogy egyelőre konkrét tervünk nincs ezen a téren” – nyitotta ki az újabb kaput Ojjeh, aki tehát a teljes IndyCar szezon mellett a Le Mans-i 24 órás versenyhez való visszatérést is lehetségesnek tartja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: