DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marchionne inkább nem is válaszol Laudának

A szókimondó egykori világbajnok ismét a Ferrarira tett megjegyzést, amellyel szembesítették a cég elnökét is – nem akarja megsérteni az osztrákot, ezért inkább nem reagál.

A Formula-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda – aki egyben a Mercedes csapatának elnöke is, így riválisa a Ferrarinak – a Scuderiánál dolgozó mérnöki stábról beszélt: megerősítette korábbi véleményét, amely szerint az olasz dolgozók mentalitása nem használ a csapatnak, a jelenlegi feltámadás pedig annak köszönhető, hogy az új technikai igazgató, Mattia Binotto valójában nem olasz, hanem svájci. „A Ferrarinál azért működnek most a dolgok, mert egy svájci igazgatja az olaszokat, munkára ösztönzi őket, de teret ad a képzelőerejüknek és ötleteiknek” – magyarázta Lauda.



Az itáliai újságírók persze rövid úton szembesítették a kijelentéssel a Ferrari elnökét, Sergio Marchionnét. „Inkább nem is mondok semmit. Ha megtenném, néhány sértést tehetne zsebre tőlem, a barátaimat pedig nem sértegetem” – reagált a Scuderia vezére a La Repubblica lapnak.

Vettel egy első és egy második helyet hozó szezonkezdetéről annyit mondott, „nagyon boldogok vagyunk”, és hozzátette, a bajnoki címet az intenzív fejlesztési küzdelem döntheti el – bár a szezon előtt óvakodott tőle, most elhangzott az első ígéret. „Az utóbbi években kicsit belefáradtunk az autó fejlesztésébe, idén viszont nem fogunk. Kijelöltük a programunkat, amelyhez teljes sebességgel tartjuk magunkat, csak egy kis időre van szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: