DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Horner: Ne írják még le a Red Bullt!

A Bikák csapatfőnöke szerint ők teljesen más filozófia szerint építették az autójukat, de már Bahreinben is jobbak lesznek, később pedig felnőhetnek a Mercedes és a Ferrari szintjére is.

Az első két futam után világosan látszik, hogy a Red Bull lépéshátrányban van a Mercedesszel és a Ferrarival szemben, a tavalyi év második helyezett csapata nem tudja tartani a lépést a két riválissal - igaz, Max Verstappen így is hozott már egy dobogós helyezést, ami mindenképpen bravúrnak számít ezek alapján. Az autó egy körön nagyon komoly lemaradásban van és jelenleg csak a különleges körülményekben bízhatnak Ricciardóék - Christian Horner csapatfőnök szerint viszont még ne írják le őket az idény hátralévő részére.

"Szerintem az a filozófia, amit mi követtünk, merőben eltér a versenytársakétól és még mindig hiszünk a benne lévő potenciálban" - mondta Horner arról, hogy más koncepció szerint építették idei autójukat. "Szerintem nem hoztuk még ki azt a teljesítményt az autóból, amiről hisszük, hogy képes rá és folytatjuk ezen a fejlesztési úton, amelyen elindultunk. Kalapot emelek a Mercedes és a Ferrari előtt, nagyon erős autót építettek, de remélhetőleg később mi is be tudunk csatlakozni ebbe a csatába."

verstappen-kína-2017



Horner szerint az egész év fejlesztési verseny lesz, az autó minden részén folyamatosan jelennek majd meg a frissítések minden csapatnál és úgy véli, hogy a Mercedes, valamint a Ferrari munkája minden dicséretet megérdemel. Úgy számolják a csapatnál, hogy a jelentős fejlesztéseik valahol Kanada körül érkezhetnek és úgy tervezik, hogy a szezon második felében felnőnek a riválisaikhoz.

Persze már a hétvégi bahreini futamon is szeretnének közelebb kerülni az élcsapatokhoz és abban bíznak, hogy a magasabb hőmérséklet jobban kedvez majd nekik a gumihasználatot tekintve - az eddigiek alapján úgy érzik, hogy most ezen a téren ők is hatékonyabbak lehetnek. Emellett természetesen kisebb fejlesztéseket ide is hoznak majd, amelyekkel faragni tudnak a Kínában még egy másodpercen felüli hátrányukból.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: