DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon sem volt ott a himnusznál, ő megúszta

Később érkezett meg a kínai himnuszhoz, mint csapattársa, vele ellentétben mégsem kapott büntetést – azóta az is kiderült, miért nevethet a markába a Force India francia F1-ese.

Mint emlékezhetünk, Sergio Perez és Daniel Ricciardo egyaránt megrovást kapott a versenybíráktól, mert lekésték a Kínai Nagydíj rajtja előtti nemzeti himnuszt. A szabályok értelmében, aki három megrovást begyűjt egy szezonban, melyek közül kettő a vezetéshez kapcsolódik, automatikusan egy tízhelyes rajtbüntetést kap a következő futamra – Perez pedig máris kettőnél jár idén.

Két, az F1Fanatic blogon publikált fotó viszont arról tanúskodik, hogy Esteban Ocon még később ért oda a ceremóniára, mint Ricciardo és Perez, azaz a sportszabályzat 19.4 (ii)-es bekezdése értelmében ő legalább annyira rászolgált volna a büntetésre, mint csapattársa és ausztrál kollégája, ám mint az FIA egy képviselője megerősítette, Ocon késését nem jelentették a stewardok felé, így a videós bizonyítékok ellenére sem marasztalják el őt a késésért.

A sportszabályzat 19.4 (ii)-es bekezdése, melynek értelmében az idei szezontól büntethetőek a késő versenyzők, így szól: „14 perccel a felvezető kör tervezett startja előtt minden versenyzőnek meg kell jelennie a rajtrács előtt kijelölt helyen a nemzeti himnusz meghallgatására.”

Az F1Fanatic képei, az elsőn Perez (balról a negyedik) már megérkezett, Ricciardo és Ocon viszont még sehol:

kep-kina-himnusz-1



A másodikon már Ricciardo is befutott, ő hattal jobbra látható Pereztől, míg Ocon a sor távolabbi végén áll:

kep-kina-himnusz-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: