DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat jövőre is Toro Rossót vezethet

Legalábbis az orosz pilóta szerint, aki bár az F1-es Ausztrál Nagydíjon pontot szerzett, Kínában nem álltak mellé az égiek, és hidraulikai hiba miatt kiállni kényszerült.

Tavaly év vége felé szinte mindenki biztosra vette, hogy Danyiil Kvjat kegyvesztett lett a Toro Rossónál, és át kell adnia a helyét a friss GP2-győztes Pierre Gasly-nak, a legtapasztaltabb Red Bull-akadémistának. Nos, a francia Japánba ment, és az a terve, hogy jövőre bemutatkozzon az F1-ben – bár akkor sem lesz szomorú, ha ez csak egy évvel később jön össze neki. Ami Kvjatot illeti, az orosz egyelőre nem gondol sokat a jövőjére.



„Azt kell mondjam, nem aggódok, csak a pályán nyújtott teljesítményemre koncentrálok” – idézte a Motorsport az orosz pilótát. „Csakis ez számít nekem. A Toro Rosso nagyszerű hely jelenleg. Nem lehet kizárni, hogy jövőre is itt versenyzek majd, hiszen versenyképes csapatról van szó. Ahogyan korábban is mondtam, ha remekül teljesítesz, nyitva kell tartanod a szemed. Ilyen egyszerű.”

Danyiil Kvjat eddigi szezonjában a kilences szám játszotta a legnagyobb szerepet: az orosz Ausztráliában és Kínában is erre a helyre kvalifikált, a szezonnyitón pedig ugyanitt ért célba, két pontot zsebre téve – ez volt az első pontszerzése a tavalyi Szingapúri Nagydíj óta, ahol szintén kilencedikként zárt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: