DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kínában nagyon örülnek az F1 új vezetésének

Bár a világ legnépesebb országába Bernie Ecclestone vitte el a száguldó cirkuszt, a szervezők szerint sokkal gördülékenyebb az együttműködés az új menedzsmenttel, mint a 86 éves üzletemberrel.

A mögöttünk hagyott hétvégén már a 14. Kínai Nagydíjon csapott össze a Forma-1-es mezőny: 2004-ben Ecclestone régi álma teljesült azzal, hogy elvitte az országba a sportágat, idén azonban már új vezetéssel kellett tárgyalniuk a szervezőknek a leendő szerződéshosszabbításról. A promóter Juss Event főnöke, Jiang Lan a Shanghai Daily című lapnak erre is kiért: „Még nem foglalkoztunk részletekkel, sokkal inkább a sporttal, hogy hogyan lehetne promótálni azt.”



Jiang elmondta, nagyon örül neki, hogy Chase Carey-vel kell folytatnia a tárgyalásokat, nem pedig elődjével, Bernie Ecclestone-nal. „A Forma-1 nézettsége világszerte csökkent, de Chase médiás közegből jött, toleráns, és nagyon nyílt. Sokkal jobban szeretné támogatni a helyi szervezőket. Persze meg kell köszönnünk Bernie-nek azt, amivel hosszú idő alatt hozzájárult a sportághoz, de nyilvánvaló, hogy a promóterek változásokat várnak, különösen azon a téren, hogy hogyan lehetne bővíteni a piacot.”

„Bár Chase nem ismerheti annyira az F1-et, mint Bernie, de egyetért azzal, hogy a versenyhétvégéknek sokkal nagyobb eseményeknek kell lenniük, ez pedig egybevág azzal, amit mi szeretnénk. Az F1 fegyelmezett sport, szigorú szabályokkal, melyek a promóterekre is érvényesek. Bizonyos tevékenységek, például az árusítóhelyek a pálya bejáratainál szúrták az előző menedzsment szemét, a mostaninak viszont tetszik.”

A szervező hozzátette, a 2017-es, nagyobb nézőszám miatt optimista, hogy sikerül megegyezniük a szerződéshosszabbításról. „Ez megmutatja, hogy a rajongók is optimisták a sportban bekövetkezett változások miatt. Minimális kétségeink vannak azt illetően, hogy folytatni fogjuk-e a versenyünket, avagy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: