DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean szereti a kemény féktávokat Bahreinben

Romain Grosjean több ízben is jól szerepelt a Bahreini Nagydíjon, a sanghaji verseny csalódása ellenére pedig nagyon harciasan várja a hétvégét, ahol kimondottan kedveli a kőkemény féktávokat.

A francia pilóta igen nehéz hétvégén van túl Kínában, frusztrált időmérős kiesés után éppen csak lecsúszott a pontszerző helyről a 11. pozícióval. Grosjean a következő helyszínt igencsak kedveli, már csak az eredményei okán is, eddigi öt rajtjából négyszer pontot szerzett, köztük két dobogós helyet is zsinórban, 2012-ben és 2013-ban.

„Nagyon szeretem a bahreini pályát. Papíron nem tűnik éppen a legizgalmasabbnak, de versenyezni rajta igen jó móka. A nagy fékezések… mindig későn fékezek. Szeretem a késői, kemény fékezéseket. Az időmérős eredményeim megmagyarázzák 2012-ben és 2013-ban, amikor is lehettem volna jobb is. De az autóm a versenyen nagyon kíméletes volt a gumikkal” – elemezte az eddigi legjobb teljesítményeit Romain Grosjean.

Grosjeannak kétszer peche volt eddig, de a tempója kiváló


„Ez az aszfaltcsík mindig elég kemény próbatétel az abroncsoknak, de ez pont nekem segített akkoriban, mert ebben elég jó vagyok. Szeretek Bahreinben versenyezni. Hogy ugyanazok a gumikeverékek vannak itt, mint Kínában? Nem jelent sokat, mivel a körülmények viszont teljesen eltérőek lesznek. Bahrein agresszív pálya a gumikat tekintve és a hőmérséklet is magasabb, míg Kína nem nyírja annyira az abroncsokat és a hőmérséklet is alacsonyabb” – tette hozzá a Haas francia versenyzője.

„A megfelelő egyensúlyt megtalálni sosem könnyű, ami még a te stílusodnak is megfelel és az autóval is határon lehet autózni vele. Igaz, hogy jóval több a leszorítóerőnk, de amikor a versenyautó oldalirányba elkezd csúszni, akkor elveszíted minden tapadásodat, ennek százaléka pedig jóval magasabb, mint a korábbi években. Ezért van az, hogy ha elszabadul egyszer az autó, nem lehet kijavítani a hibát. De hát a határon autózni … ez az, amiért itt vagyunk és amit szeretünk!” – zárta nyilatkozatát Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: