DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Forróságtól a tevegelésig - így várja a Toro Rosso Bahreint

Carlos Sainz és Danyiil Kvjat pontszerzési reményekkel utazik az öbölállamba - de még mielőtt pályára hajtottak volna, megosztották, számukra mit jelent a sakhiri F1-es hétvége.

Carlos Sainz: vakító, homok, forróság, alvás, túlélés

„Mivel alkonyati futamról van szó, ezért másak a fényviszonyok, mintha ebéd után versenyeznénk. A nagydíj Bahreinben még napsütésben kezdődik, és a reflektorok alatt ér véget. Nagyon fontos, hogy tiszta legyen a plexid, de még a nap a rajtnál így is a szemedbe süthet – vakító!

„Úgy vélem, ez a naptár egyik legnehezebb időmérője, mert nagyon szeles, és folyamatosan változnak a körülmények. Sokszor van némi homok a pályán, ezért nagyon nehéz megfutni a leggyorsabb kört!”

„Nagyon szeretem az olyan forró versenyeket, mint Bahrein, különösen a szokatlan éjszakai hangulata miatt. Szerintem nagyon menő így versenyezni, a helyszínek felén ezt kellene csinálni.”

„Mivel a verseny este van, ezért a nap is később kezdődik, ezért sokkal több alvásra jut időnk reggel! Általában egy kiadós reggeli után érkezünk a pályára, készen a kihívásra!”

„Ha három dolgot kellene elpakolnom a túlélőcsomagomba, hogy életben maradjak a sivatagban, némi vizet, ételt és a barátőmet vinném magammal!”



Danyiil Kvjat: cél, gokartozás, késő, péntek, tevék

„Frusztráló, hogy Bahreinben eddig még nem sikerült célba érnem. Emlékszem, kétszer is remek helyre kvalifikáltam, és jól rajtoltam… De 2015-ben a motor adta meg magát, 2016-ban pedig Perez jött nekem – remélem, idén, harmadik alkalommal már sikerrel járok!”

„Általában el szoktunk menni az F1-es aszfaltcsík mellett található gokartpályára, mely az egyik legmenőbb, amit valaha láttam. Bízom benne, idén folytatjuk a tradíciót, és mókázunk egy jót.”

„Az esti verseny miatt az egész program kicsit később kezdődik számunkra. Ennek köszönhetően reggel van időnk sportolni egy kicsit, vagy kimenni a strandra. Azt kell mondjam, hogy a bahreini hotelünk elképesztő, hiszen ott van a tengerpart mellett, és bármilyen sportot végezhetsz, fallabdázástól kezdve edzőtermi gyakorlatokon keresztül a vízi sportokig. De azért mindig találunk időt a pihenésre is a medence mellett vagy a strandon.”

„Általában örülök a forró versenyeknek, kivéve Szingapúrt, ahol a forróság mellett még a páratartalom is nagy. Ami különlegessé teszi a hétvégét, hogy pénteken van egy edzésünk nappal, amikor szeles az idő, és este, amikor hűvösebb. Egészen máshogy kell hozzáállni.”

„Szoktam látni tevéket, amikor olyan helyekre utazunk, mint Bahrein, de eddig életemben egyszer ültem rajtuk, még Marokkóban. Nem volt nehéz, csak arra kell várni, hogy mikor áll fel. De nem hinném, hogy ismét ki fogom próbálni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: