DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Force India: Ocon Verstappen szintjén van

Kettejük F1-es pályafutása miatt kevesen emlékeznek arra, hogy a francia 2014-ben legyőzte a hollandot az F3-as Európa-bajnoki címért folytatott harcban - Ocon főnöke szerint pilótája is képes arra, amire a Red Bull sztárja.

Max Verstappen üstökösszerű berobbanása az F1-be új mércét állított fel a fiatal pilótákkal szemben: minél fiatalabb és gyorsabb vagy, annál alkalmasabb leszel egy ülésre! Nos, amíg a holland már második éve győzelemért száll harcba a Red Bull színeiben, egykori ellenfelének, a tőle egy évvel idősebb Esteban Oconnak eddig meg kellett elégednie gyengébb technikákkal. A pilóta tavaly a versenyképesnek egyáltalán nem mondható Manornál mutatkozhatott be, idén pedig a középmezőnyben csatázik a Force Indiával.



A francia 2014-ben kilenc győzelemmel hódította el az F3-as Európa-bajnokság első helyét, Verstappent is legyőzve. A 20 éves versenyző éppen emiatt gyakran hangoztatta az elmúlt években, hogy ha hasonló autóval szállhatna szembe a hollanddal, nem lenne kérdés, hogy ki nyerné az összecsapást. Ocon tavaly meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy kölcsönös tisztelet van-e közöttük: „Nem igazán”.

Nos egyelőre még várnunk kell arra, hogy a Kínában dobogót szerző Verstappen, és a 10. helyen végző Ocon kard ki kard vívjon meg egymással, a Force India helyettes csapatfőnökének azonban semmi kétsége sincs afelől, hogy a francia képes lesz azonos szinten teljesíteni riválisával. „Teljes mértékben hiszek ebben, ezért igazoltuk le őt” – mondta Bob Fernley a Sky Sports-nak. „Remélhetőleg két évig velünk lesz majd, vagy még egy kicsit tovább is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: