DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wehrlein kész visszatérni Bahreinben

Pascal Wehrlein az első két futam kihagyása után úgy fest, Bahreinben akcióba lendülhet újra. Januárban a Bajnokok Tornáján egy ütközés következtében szenvedett kisebb töréseket egyik csigolyájában.

Toto Wolff csapatfőnök további jó híreket hallott Wehrlein állapotával kapcsolatosan, így arra számít a Mercedes csapatfőnöke, hogy Bahreinben már a német pilóta vezeti majd a Saubert. Melbourne-ben a pénteki napot még teljesítette Wehrlein, ám aznap este úgy érezte, nem elég fitt ahhoz, hogy a versenytávot végigbírja, így visszalépett.

Az ominózus karambol a Bajnokok Tornáján


Több feltevés is napvilágot látott arról, hogy nincs is szó sérülésről, hanem a német pilóta egyszerűen nem elég motivált, ráadásul egy másik vetületből nézve, csapatpolitikai problémát okozhat egy Mercedes junior versenyző egy Ferrari-motorral ellátott istállónál. Wolff azonban egyik felvetéssel sem értett egyet.

„Pascal keményen edz, hogy Bahreinre minden rendben legyen. Most már csak jó híreket hallok róla, egyre jobban és erősebbnek érzi magát. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy ő fogja vezetni az autót Bahreinben” – így Wolff.

Wehrlein helyettese, Antonio Giovinazzi remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet Ausztráliában, a Kínai Nagydíjon azonban sokan húzták el a szájukat azután, hogy mind az időmérőn, mind a versenyen összetörte autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: