DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen úgy érzi, behozza a lemaradást

Kimi Raikkönent erősen kritizálta a Ferrari elnöke a Kínai Nagydíjat követően, hogy nem képes tartani a lépést csapattársával, Vettellel. A jégember úgy érzi, gyorsan visszatalál régi önmagához.

Annak ellenére, hogy a Ferrari ebben az idényben olyan autóval jelentkezett, amely képes felvenni a versenyt a Mercedesszel is, Raikkönen még mindig adós a dobogós helyezéssel is 2017-ben, miközben az eddigi két versenyt Vetteltől igen messze lemaradva fejezte be.

Az eddigi produkció miatt szót is emelt a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne, miszerint a finn versenyző és a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene sürgősen meg kellene, hogy tárgyalják a kialakult helyzetet és a versenyző adjon magyarázatot eddigi gyenge teljesítményére.

Raikkönen behozza lemaradását?


Raikkönen nem boldog a szezonkezdet miatt, de ígéretet tett, hogy ha megtalálják a jobb beállításokat az autóján, az kihúzza majd őt a gödörből. „Az mindig fájdalmas, ha nem jönnek a jó eredmények. Nagyon régóta vagyok a sportban ahhoz, hogy tudjam, nem gyakran fordul elő olyan, hogy minden mosoly és boldogság” – reagált a finn pilóta.

„Tiszta képem van arról, mit szeretnénk. A pénteki elmaradt edzések nagyon rosszul jöttek, nem volt elég időnk a megfelelő beállításokra. Most már el kell kezdenünk több pontot szerezni, hogy harcban maradjunk, hosszú még ez az év. Az ötödik helyen végezni csalódás. Remélhetőleg a következő versenyen jobb pozícióban leszek” – nyilatkozta Kimi Raikkönen, aki szerint a boksztaktika sem volt a legjobb, ugyanis túl későn hozták ki kerékcserére, már nem volt ideje utolérni a Red Bullokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: