DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sauber: Nehézségek és csalódás

A Sauber istálló számára nagy csalódást hozott a Kínai Nagydíj. Antonio Giovinazzi nagyon hamar kiesett egy baleset folytán, Marcus Ericsson pedig egyáltalán nem tudta tartani a tempót a riválisokkal.

„Jól rajtoltam és az első körben is gyorsnak bizonyultam. A virtuális biztonsági autós fázis során lágy gumikra váltottunk, bár tudtuk, hogy a pálya csak részben száraz, másik részben viszont még vizes. Ezután viszont meglehetősen nehéz dolgom volt. Trükkösek voltak a körülmények, az aszfalt pedig relatíve hidegnek bizonyult, nagyon nehezen tudtam munkára fogni az abroncsokat. Gyakorlatilag a teljes verseny alatt szenvedtem a gumikkal, igazából egyáltalán nem tudtam őket felmelegíteni. Most már csak Bahreinre készülök” – nyilatkozott csalódottan Marcus Ericsson, aki a 15. helyen végzett, messze a pontszerző zónától.

„Először is újra elnézést kell kérnem a csapattól. Remek munkát végeztek, hogy a versenyre teljesen elkészültek az autómmal. Nagyon kellemetlen, hogy ma megint összetörtem. Ez egy tanulópénz volt számomra, ezt a hétvégét nagyon gyorsan el akarom felejteni” – kérte csapata bocsánatát a mindössze három kört teljesítő Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi két nap alatt két autótörést hajtott végre

„Nem a mi napunk volt a mai, különösen Antonioé nem. Örülünk, hogy a baleset ellenére jól van. A körülmények nagyon nehezek voltak, nem volt sok tapasztalatunk az ilyenben. Marcus számára sem volt könnyű verseny, egyszerűen nem tudtuk tartani a tempót a versenytársakkal, ez a verseny különösen rávilágított az autónk gyengeségeire. Egy hét múlva jön Bahrein, most már erre összpontosítunk” – tette hozzá a csalódott csapatfőnök, Monisha Kaltenborn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: