DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon egy félreértés miatt nem végzett előrébb

Esteban Ocon teljes joggal boldog a Kínai Nagydíjat követően, ugyanis zsinórban a második futamán is pontszerző helyen végzett a Force Indiával. Más kérdés, hogy egy félreértés sokba került neki.

„A versenyt a legjobb tízben befejezni mindig jó érzés, de bennem van az is, hogy lehetett volna néhány helyezéssel jobb is. Kiváló volt a stratégiánk, a megfelelő gumikeveréken kezdtük a futamot, de a második körben félreértettük egymást a csapattal” – kezdte nyilatkozatát a francia pilóta.

Ocon eddig jó benyomást kelt, másodszor is pontot szerzett idén


„Végighajtottam a bokszutcán anélkül, hogy megálltam volna kereket cserélni. Csak egy félreértés miatt érkeztem be és ez nagyjából 15 másodpercembe került. Az első körökben nagy volt az összevisszaság és ez annak az eredménye lehetett, abban az időben szinte mindenki a bokszba hajtott” – elemezte a futam közben felmerülő apró gondot Esteban Ocon.

„Nagyon kellemetlen emiatt időt veszíteni, de az nagyon pozitív, hogy ezek ellenére is sikerült pontot szereznem. Az autót jó érzés volt vezetni és a tizedik pozíció azt is mutatja, hogy vasárnapra mindig képesek vagyunk fejlődni. Jövő héten már Bahreinben versenyzünk és ez végre egy olyan pálya, amit ismerek, nem úgy, mint Melbourne-t, vagy Sanghajt. Itt már értem el sikereket is korábban, 2015-ben például az első rajtkockából indulhattam a GP3-ban, úgyhogy jó emlékeket őrzök. Alig várom, hogy ott versenyezzek ismét és további jó emlékekkel gyarapítsam az eddigieket” – zárta nyilatkozatát Ocon, aki tizedik helyével egy pontot szerzett Kínában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: