DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen: Rossz rajt után kiváló verseny

Kevin Magnussen az időmérő edzésen is jól szerepelt, vasárnap pedig a futamon is remekül futott Sanghajban és nagyszerű eredményt ért el, négy pontot zsebelt be a Haas számára.

A dán pilóta megszerezte a Haas első pontjait az idény során vasárnapi nyolcadik helyezésével. Magnussen a tavalyi Szingapúri Nagydíjat követően most először került a pontszerzők közé. A Haas dán versenyzőjének remek eredménye még édesebb lehet számára annak tükrében, hogy kimondottan rosszul rajtolt és több pozíciót veszített. Utána azonban szépen fúrta át magát a mezőnyön.

„Jó verseny volt, élveztem a vezetést. Az autó kiválóan működött a teljes verseny során. Sajnos nagyon rosszul rajtoltam, úgyhogy emiatt, hogy ennyire hátulról kellett visszaküzdenem magam, még boldogabb vagyok. Az első gumijaimra igencsak jól vigyáztam, szerintem ez volt a siker kulcsa és az, hogy a csapat nagyon jól érezte, mikor milyen gumira van szükségem” – nyilatkozta Kevin Magnussen.

Magnussen külön kiemelte csapata szerepét a pontszerzésben


Bár az új szabályok miatt a versenyautók nehezebben tudják egymást követni közelről, a dán szerint az új szerkezetű Pirelli gumikkal jobb a tapadás, hogy más versenyvonalakat választva lehessen közel maradni az előttük levő autóhoz.

„A csapat nagyon jól menedzselte a versenyt, a szuperlágy abroncs jó választás volt az átmeneti esőgumi után. Az előzésekért nagyon meg kellett küzdenem, de a különböző lehetséges versenyvonalak miatt sikerült közel maradnom az előttem levőkhöz. Sokkal nagyobb móka úgy vezetni, hogy az ember pontszerző helyekért harcol. Nagyon elégedett vagyok a csapattal együtt és alig várom a következő versenyeket” – zárta elemzését a nyolcadik helyen végző Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: