DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Bottas eldobta magától a jó eredményt”

Toto Wolff szerint sokkal többet kihozhattak volna a versenyükből, ha a finn nem hibázik a biztonsági autó mögött, a Mercedes F1-es vezetője azonban biztos benne, hogy pilótájuk túllép ezen.

Valtteri Bottas a harmadik helyről indulva jó esélyekkel pályázhatott volna egy újabb dobogós helyezésre Sanghajban, ám a verseny eleji biztonsági autós fázis során hibázott, így a top10-ből is kicsúszott. A Mercedes új igazolása elismerte, hogy rontott, főnöke szerint pedig túl kell tennie magát ezen:

„A biztonsági autó mögött dobta el magától az eredményt” – nyilatkozta Toto Wolff a Sky Sports kameráinak. „A legjobbakkal is megesik, elég csúszós volt a pálya, és egyszerűen elvesztette az irányítást az autója felett, ezen pedig el is ment a versenye. Túl kell most lépnie ezen. Ez volt a szezon második futama, még 18 van hátra. Ki kell elemezni, aztán elfelejteni.”

bottas-sanghaj-f1-2017-dppi



A címvédő istálló vezetője szerint ugyanakkor Bottas megmutatta, hogy nem sokkal lassabb Lewis Hamiltonhoz képest, hiszen végül csupán néhány másodperccel maradt le a dobogós helyezésről is: „Látható volt a verseny során, hogy megvan a tempója. A futam egyes szakaszaiban Lewishoz hasonló köröket futott, de ha ilyen sok pozíciót veszítesz, és már nem vagy ott az élmezőnyben, előbb mentálisan kell összeszedned magad, ami nagyon nehéz. Egyértelműen megvan a személyisége, hogy túltegye magát ezen a helyzeten.”

Wolff végül ejtett néhány szót az idei első győzelmét szerző brit versenyzőjéről is, aki szerint a Kínai Nagydíjon ismét érinthetetlen volt: „Amikor jó napja van, Lewis külön ligában játszik. Ma is látható volt, hogy hiba nélkül vezetett. Ilyen nehéz körülmények között senki mást nem akarnék az autóba ültetni” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: