DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll szerint ez könnyebb, mint az F3

A Williams kanadai F1-es pilótája nagyon várja már a várhatóan esős futamot és örül annak, hogy ők a negyedikek az erősorrendben - a Q3-mal teljesítette a kitűzött célt.

Melbourne-höz képest több kategóriával jobban teljesített a Kínai Nagydíj szombati napján Lance Stroll - a Williams kanadai újonca nagy kört ment a Q1-ben és végül bejutott az időmérő harmadik szakaszába is. A tizedik rajthely mindenképpen jónak mondható, bár a végére azért lett hét tizedmásodperc közte és a hatodik helyet megszerző Felipe Massa között.

stroll-williams-martini



"Az volt a célunk, hogy ott legyünk a harmadik szakaszban, ezt elértük, szóval jó napot zártunk. Alig várom már a holnapi futamot" - összegzett higgadtan a tinédzser, aki eddig hibátlanul teljesít Kínában. "Ez lesz az első esős versenyem, méghozzá rögtön a második Formula-1-es hétvégémen. Trükkös lehet, de remélhetőleg jól alakul majd" - tette hozzá.

"Jól érzem magam az autóban és bizonyos szempontból könnyebbnek találom ezt, mint a Formula-3-at. Az egyértelmű, hogy többet követel, mint a korábbi években" - magyarázta Stroll. "A téli tesztek és a szezon eddigi része alapján úgy tűnik, hogy mi vagyunk a negyedik csapat, de nem hinném, hogy ez egy kényelmes pozíció, mert nagyon közel van a Renault, a Force India és a Haas is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: