DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz nem aggódik és nagyon várja az esőt

Carlos Sainz kisebb meglepetésre nem jutott be az időmérő záró szakaszába, de egyáltalán nem aggódik a 11. rajthely miatt, sőt, vasárnap kifejezetten sokat vár magától, ha esik az eső.

A Toro Rosso spanyol pilótája úgy érzi, hogy a 11. hely ideális ahhoz, hogy a Kínai Nagydíjon nagyobbat domborítson, mint amire számítani lehet. A különleges körülményeket inkább várja, mivel szerinte csapatának kiváló a karosszériája, esőben az átlagosnál is jobban működik.

A középcsapatok nagyon közel vannak egymáshoz teljesítményben, sokszor egyetlen tizeden belül hárman, vagy négyen is megtalálhatók. „Egészen elképesztő, mennyire szoros a középmezőny! Két vagy három pilóta is egy tized másodpercen belül, mostanában az időmérő edzés jóval fontosabb, a legkisebb apróság is okozhat különbséget” – nyilatkozta Carlos Sainz.

Sainz várja az esőt és a jó teljesítményt magától


Sainz a Q3-at mindössze egy tizeddel bukta el az újonc Lance Strollhoz képest, de a spanyol pilóta az apróbb csalódása ellenére is harcias maradt. „Sajnos nem sikerült ma délután a Q3-ba jutnom, de nagyon kevéssel csúsztam le róla. Remek köröm volt, úgyhogy nem is aggódom nagyon miatta” – folytatta Sainz.

A vasárnapi versenyre igen zord időjárást jósolnak, ez pedig a versenyzőknek óriási lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a pályán mutassák meg tudásbeli különbségeiket, Sainz pedig meg is akarja ragadni az esélyt. „Tudjuk, hogy erős teljesítményű karosszériánk van, ha esik az eső, mindig örülök az esőnek. Holnap így vagy úgy, de jó esélyem van kiváló eredményért harcolni” – zárta elemzését a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: