DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez nagy tervei vasárnapra

Perez nagyon elégedett az időmérő edzésen megszerzett nyolcadik rajtkockájával, vasárnap pedig a különleges körülmények nagy valószínűsége miatt komolyabb terveket is szövöget.

A Force India istállónak sem sok lehetősége volt felkészülni az időmérőre, igaz, a pénteki nap mindenki számára nagyon hektikusan alakult. Ehhez képest Sergio Perez megszerezte a nyolcadik helyet a kvalifikáción, amiről úgy gondolja, hogy ez volt a maximum, amiben egyáltalán reménykedhettek.

„Nagyon boldog vagyok a mai időmérős eredményemmel, főleg az autó jelenlegi erejét tekintve. Valószínűleg sokkal jobb ez a pozíció, mint amire számíthattunk előzetesen, de a csapat kiváló munkát végzett, hogy az időmérőre a legjobb formába hozza az autót, főleg a tegnapi kevés pályán töltött időt is tekintve” – nyilatkozta Sergio Perez.

Felülteljesített Perez a Force Indiával


„Mindegyik köröm tiszta volt, nagyobb hiba nélkül, véleményem szerint az elérhető maximumot hoztuk ki a mai napból. Valószínűleg segített minket a tegnapi kevés felkészülési lehetőség, mivel a nagy, nálunk gyorsabb csapatoknak nem volt elég idejük, hogy teljesen kiaknázzák az autójukban rejlő lehetőségeket” – folytatta okfejtését a mexikói pilóta.

„Úgy néz ki, holnap esős versenyünk lesz, ami még több lehetőséget hozhat számunkra, mivel az esőgumik használatával szinte mindenki a nagy ismeretlenbe fut bele, nem tudjuk, hogy működnek. Nagy kihívás lesz, de alig várom, a csapat is kész a harcra, remélhetőleg, holnap pontokkal távozunk Kínából” – zárta mondandóját Perez, aki legutóbb Ausztráliában is kihozta a maximumot a versenyautóból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: