DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon Giovinazzit hibáztatja a kieséséért

A francia pilóta elmondása szerint könnyen bejuthatott volna a Q2-be, ha nincs Giovinazzi balesete, aki a Q1 legvégén falhoz csapta a Saubert, és ezzel sokak időmérős körét tönkretette.

A Force India versenyzője az első hétvégéje után a pontokat célozta meg, most azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a 19. helyről kénytelen nekivágni az F1-es Kínai Nagydíjnak vasárnap. A francia pilóta egyedül az esőben és egy kaotikus reménykedhet, ha szeretne néhány pontot szerezni csapatának.

Ocon nem nagy örömmel kezdte nyilatkozatát: „Csalódást keltő, hogy kiestünk a Q1-ben, de a mai napon nem volt esélyem megmutatni, milyen potenciál rejlik az autóban. Jó körön voltam, hasonlón, mint Sergio, és könnyen bekerülhettem volna a Q2-be, de a sárga zászló, Giovinazzi balesete megállított a végső körömön. Sajnálatos a dolog, de egyszerűen nem volt ma szerencsénk.”

 ocon-kinai-nagydij-idomero-2017



A Force India versenyzője egy lehetőséget említett meg, ami segíthet az előrejövetelében: „Ennek ellenére fel fogom venni a harcot holnap: az előrejelzés esőt jelez, tehát minden megtörténhet. Senki nem versenyzett még ezeken a gumikon vizes körülmények között, így ez egy jó lehetőség lesz a tanulásra. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből.”

„A vegyes körülmények lehetőséget adnak nekem a felzárkózásra, és hogy feljöhessek a pontszerző helyek egyikére, esőben kell reménykednem” - zárta mondandóját Ocon a futammal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: