DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mindkét Haas-versenyző peches volt

A Kínai Nagydíj időmérő edzése felemásan alakult a két Haas-pilóta számára. Magnussen részben boldog lehet a 12. rajthellyel, ám Grosjeannak semmi sem jött össze az időmérőn és az utolsó sorból indul vasárnap.

„Egész boldog vagyok most, nagyjából öt századra voltunk a Q3-ba jutástól, ami nagyon régóta a legjobb időmérős eredményem. Emiatt nem lehetek boldogtalan. Azt nyilván kicsit sajnálom, hogy ilyen kis különbséggel csusszantam ki a továbbjutást érő helyről, de a gyors köröm jó volt. Szerintem az autó gyors, különösen versenykörülmények között. Ez egy jó versenyautó. Ha esni fog, nem tudom, hogy alakul, holnap meglátjuk” – nyilatkozta felemás érzésekkel Kevin Magnussen.

„Az első köröm egészen jónak nézett ki az időmérőn, de az utolsó kanyarban kicsúsztam, az okát egyelőre nem tudom. Meg kell néznünk, hogy túl keményen adtam-e gázt a kanyar kijáratánál. A második kör kifejezetten jó volt, a legjobb 10-re is lett volna esélyem vele, de Giovinazzi összetörte az autóját, így nem tudtam befejezni a körömet. Ez tényleg balszerencse. Ma délelőtt nem voltam túlságosan elégedett az autómmal, kicsit szenvedtünk, de az időmérő előtt több változtatást is eszközöltünk. Szerintem a Q3 is meglett volna. Holnap az esőben nagyon kell majd figyelnünk a gumikopásra, márpedig esni fog” – nyilatkozta Romain Grosjean.

Giovinazzi balesete miatt Grosjean kétszeresen is bűnhődött


Grosjean kitért a büntetésére is, amivel egyáltalán nem ért egyet. Giovinazzi baleseténél ugyanis a versenyigazgatóság szerint a francia nem lassított eléggé, így öt rajthelyes büntetéssel is sújtották, ráadásul ugye a Q1-ből sem jutott tovább a sárga zászlók miatt.

„Ezek szerint nem kíséreltem meg lelassítani sem és nem szakítottam meg a köröm. Az adatok mást mutatnak. A kanyar előtt lelassítottam és lassan is vettem be. Nem mentem ki a bokszba, mert a mérnököm azt mondta, csak egy sárga zászló, tehát az egy megperdülés miatt is lehet, nem tudtam, hogy baleset volt. Egy másodpercet vesztettem ezen a részen a kanyar előtt és a kanyar után is” – tette hozzá Grosjean, szerinte nem érdemelt volna büntetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: