DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kispórolta Verstappen vizét a Red Bull?

Max Verstappen az újságíróknak elárulta, hogy víz nélkül teljesítette a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat – lehetséges, hogy a Renault túlsúlyos, tavalyi MGU-K-ja miatt kényszerült erre a lépésre.

Érdekes fejlemény derült ki Max Verstappen szezonnyitó futamával kapcsolatban, amikor az újságírók azt kérdezték meg a fiatal hollandtól, hogy mennyire tudott könnyedén megbirkózni az új generációs F1-es autók jelentette fizikai kihívásokkal:

„Egészen jó volt, a szokottnál többet valamivel többet edzettem a holtszezonban. Nagyon hasonló volt számomra, mint tavaly, persze én magam is erősödöm, ahogy egyre idősebb leszek. Ráadásul még vizespalackom sem volt, de így is rendben volt minden” – mondta Verstappen, amit a csapat is megerősített.

verstappen-melbourne-2017-rb



A melbourne-i futam nem volt különösebben meleg, így a csapat megtehette ezt – sok más helyszínen ugyanez nehezen lett volna elképzelhető. Nem kizárt, hogy a Red Bull azért döntött így, mert megbízhatósági okok miatt egyelőre még a tavalyi, túlsúlyos MGU-K-t használják a Renault-motoros csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: