DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: Szabaduljunk már meg a fizetős pilótáktól!

Romain Grosjean teljesen egyetért azzal, hogy a Formula-1-nek az lenne a legjobb, ha a fizetős pilóták eltűnnének a rajtrácsról. Szerinte meg kell nézni a korábbi fizetősök eredményeit.

Nemrég nyilatkozta Ross Brawn, az F1 egyik új főnöke, hogy egyik komoly célja az, hogy tényleg a világ legjobb 20 pilótája álljon fel a száguldó cirkusz rajtjához. Ezt pedig csak úgy tarja lehetségesnek, ha igazságosabban osztanák el a bevételeket a sportban.

Jelenleg (is) néhány kisebb csapat úgy tudja összerakni a költségvetését, hogy olyan pilótát, vagy pilótákat igazolnak, akik személyes szponzoraik, vagy más mecénások segítségével dollármilliókat hoznak magukkal. Brawn szerint a rajtrács hátsó felén levő csapatoknál az üzleti szempontok ilyen téren szükségesek, hogy egyáltalán fenn tudjanak maradni.

Grosjean szerint pénz nélkül bekerülni szinte lehetetlen


Grosjean osztja Brawn véleményét. „Teljesen egyetértek vele. Igaz hogy ez mindig jelen volt a Formula-1-ben, de most talán még rosszabb, mint korábban. Jó néhány van közülük, akikről elmondható – megnézve a múltbeli eredményeiket – hogy segítség nélkül nem lett volna helyük az F1-ben” – nyilatkozta a francia pilóta.

A Haas versenyzője szerint a bevételek elosztásának megváltoztatása, plusz a költségvetési sapka jót tenne a Formula-1-nek. „Remek lenne ez a fiatal pilótáknak, tudjuk, mennyire rettenetesen nehéz bekerülni az F1-be, miközben olyan emberek vesznek el helyet előlük, akik meg sem érdemelnék, így még kevesebb lehetőségük marad ülést szerezni” – zárta mondandóját Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: