DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Toro Rosso pilótái a holnapi napban bíznak

A teljes mezőny gyenge napot zárt pénteken Kínában, igazán érdemi munkát nem tudtak végezni a csapatok. A Toro Rosso is a holnapi napban bízik, akkor viszont dolgos harmadik edzésre számít.

„Elég különleges lett a pénteki nap így, hogy a körülmények nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy a helikopter felszálljon, így ma az idő nagy részét a garázsban töltöttük. Az jó, hogy legalább az első szabadedzésen tudtunk futni egy installációs kört, hogy ellenőrizzük az autót, hogy minden jól működik-e” – kezdte nyilatkozatát Carlos Sainz.

Sainz is többet volt az esernyő alatt, mint a pályán


„Sajnos a második edzésen egyetlen kört sem tettünk meg és másfél órát azzal szórakoztunk el, hogy csak ültünk és bámultunk kifelé, meg néztük TV-n az edzést. Teljesen olyan volt, mintha otthon a saját kanapémon üldögéltem volna – igaz, legalább megbizonyosodhattam róla, hogy nagyon kényelmes a cockpitban az ülésem. Holnap az FP3 nagyon dolgos lesz és nehéz, mivel igen sok dolog van, amit kevés idő alatt kell megtanulnunk az autóról, igaz, mindenkinek ugyanez a helyzet” – zárta mondandóját Sainz, aki a humorérzékét nem veszítette el a tétlenségben.

„Szeretnék köszönetet mondani minden mérnökömnek és szerelőmnek, igencsak elfoglaltak voltak ma… Elég rossz, hogy csak néhány kört tehettünk meg délelőtt, délután pedig egyet sem. Meglepő módon azonban még így is sikerült néhány érdekes információt gyűjtenünk, holnap pedig, ha száraz lesz az idő, nagyon oda kell tenni magunkat, tiszta programot futni és a lehetséges legtöbb kört megtenni. A hétvége további részére az előrejelzés meglehetősen bizonytalan, meglátjuk, mi történik. Érdekes verseny lehet ebből!” – nyilatkozta Danyiil Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: