DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo visszavett az igényekből

Daniel Ricciardo nagy reményekkel várta az szabályváltozások után a 2017-es idényt, de Ausztráliában szembejött a valóság. Jelentősen visszavett az igényekből és a reményei is alacsonyabban szállnak.

Ricciardo továbbra is úgy gondolja, hogy a Mercedesé a leggyorsabb autó a Formula-1-ben. Mindezt annak ellenére mondja, hogy igencsak ígéretes győzelemmel jelentkezett Sebastian Vettel Melbourne-ben a Ferrarival, aláhúzva a téli teszteken mutatott magabiztos teljesítményt.

Az ausztrál pilóta elmondta, hogy boldog a Ferrari győzelme miatt, ugyanis úgy érzi, még mindig a Mercedes az erősebb a világbajnoki címre legesélyesebb két istálló közül. „Ha úgy nézem, szép, hogy az évadnyitó futamgyőzelmet valaki elorozta a Mercedes elől. De még mindig azt gondolom, hogy ők az a csapat, akiket meg kell verni idén is, igaz, végre megvan a reális reményünk arra, hogy csatát lássunk az élen” – dicsérte a riválisokat Daniel Ricciardo.

A futamgyőzelem önerőből egyelőre nem lehetséges a Red Bullnak


A Renault-erőforrással hajtott Red Bull egyértelműen csak a harmadik erő volt Melbourne-ben, mind a karosszéria, mind a motorerő terén látható volt némi lemaradás. Az ausztrál számára különösen elkeserítő volt a nyitófutam, az időmérő edzésen odacsapta autóját, másnap pedig megállás nélkül technikai problémák hátráltatták.

„Ha befejezem az időmérőt és másnap normálisan elrajtolok a versenyen, akkor már jobban állok, mint Melbourne-ben. Ha dobogóra tudunk állni, az már nagyon erős teljesítménynek számítana részünkről, jelenleg ez a célkitűzésünk, de mindenképpen közelebb kell kerülnünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – értékelt meglehetősen reálisan az ausztrál pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: