DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Sokkal gyorsabbak is lehettünk volna

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Kínai Nagydíjon jóval nagyobb fenyegetést jelent majd az élen állókra, mint legutóbb. Ausztráliában ugyanis csak igen messziről tudta követni csapattársát, a győztes Vettelt.

A jégember sajnálja, hogy nem volt képes felvenni a versenyt csapattársával az Ausztrál Nagydíjon, de arra számít, hogy ez most másképp lesz és a Kínai Nagydíj teljes hétvégéjén versenyképes lesz. Több szakértő temeti már a finn versenyzőt, hogy 22 másodperccel maradt el Vetteltől és a két Mercedes közelébe sem tudott kerülni, de nagyon korai még véleményt mondani egy verseny után.

Raikkönen ettől függetlenül a szerzett pontok mennyiségével elégedett, Sanghajban még többet akar. „Úgy érzem, sokat tanultunk, sokkal jobban megértettük az autó működését, de kicsit későn éreztünk rá a megfelelő beállításokra. Nem értem túlságosan jó helyen célba, de az elmúlt évekhez képest messze volt a katasztrofálistól” – elemezte a múltkori futamot Kimi Raikkönen.

Raikkönen sokkal többet vár magától Kínában


„Utólag mindent kielemezve sokkal gyorsabbak is lehettünk volna, voltak azonban kisebb nehézségeink. Csapatként jól működtünk, szereztünk számos pontot, igaz ez most egy új helyszín lesz, meglátjuk, mire megyünk” – folytatta a jégember.

Vettel továbbra is a Mercedest érzi erősebbnek, Raikkönen szerint korai erősorrendet felállítani. Kínában ráadásul az időjárás mindent megkavarhat ezen a hétvégén. „Egészen jó csomagunk van, nagyon jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban a különböző pályarészeken is, de nem tudjuk, most ez mire lesz elég. Nézzünk előre a hétvégére és minden egyértelműbb lesz vasárnap. Új esőgumijaink vannak, teljesen ismeretlenek szinte, de ez minden csapatnak ugyanígy lesz. Ha egy autó jó szárazon, általában esőben sem túl rossz. Elvileg minden körülmények között rendben volt eddig az autó” – zárta nyilatkozatát Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: