DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kiderült, mi volt a baj Palmer Renault-jával Melbourne-ben

Jolyon Palmer szenvedte el az idei F1-es szezon első komolyabb csattanását Melbourne-ben, a Renault-nak pedig azóta sikerült rájönnie, hogy miért nem ment a britnek egész hétvégén.

Nemrég Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője komoly kritikát fogalmazott meg Jolyon Palmer felé, a brit pilóta ugyanis az Ausztrál Nagydíj második edzésén összetörte autóját, melyet követően egész hétvégén küszködött az R.S. 17-es volánja mögött. „Néhány órával a verseny után rájöttünk, hogy valami baj van az autóval, az pedig elég egyértelmű volt, hogy egy helyen van a probléma. Rájöttünk, hogy a hátsó stabilizátor a hibás, már szombat óta nem működött megfelelően” – idézte az Autosport Palmert.



A GP2 2014-es bajnoka nagyon motivált azt illetően, hogy a szerencsekerék megfelelően forogjon számára a hétvégén. „Éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, ezért elbizonytalanodtam szombatra. De miután sikerült rámutatnunk a baj forrására, és az alapján, amit Nico véghez vitt, azt kell mondanom, hogy pontokat szerezhetünk itt. Úgy érzem, tanultam a történtekből, a csapat kijavította a hibát, és mindent kezdhetünk elölről. A mostani verseny olyan lesz számomra, mint ha a szezonnyitón állnék rajthoz.”

Palmer reméli, hogy sikeres hétvégét fog futni Kínában, és bízik benne, hogy a Renault képes lesz gyorsan fejleszteni a szezon során. „Melbourne-ben pontokat szerezhettünk volna. A tavalyi év elején nagyon sokat szenvedtünk, de a nyári szünettől kezdve gyakrabban jutottunk be a Q2-be, és a pontszerző helyek környékén ólálkodtunk. Ha ugyanígy tudnánk folytatni idén is, a szezon második felére nagyon erőssé válhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: