DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzi már pontot is szerezne hétvégén

A Kínában ismét Pascal Wehrleint helyettesítő olaszt annyira felbátorította eredményes bemutatkozása, hogy ezúttal első egységeit is begyűjtené. Állítja, egyelőre nem dőlt el, lesz-e folytatás.

Élete első F1-es versenyén, az Ausztrál Nagydíjon Antonio Giovinazzit csak a harmadik szabadedzéstől ültette autóba a Sauber, a 23 éves olasz azonban 16. rajthelyet szerzett, amelyet a 12. pozícióra fordított. A Ferrari kötelékébe tartozó ambiciózus fiatal másodszorra, Sanghajban már a legjobb 10-be is beférne.

„Legutóbb meglehetősen későn jött a hívás, de igazán élveztem mindent, az FP3-tól kezdve az időmérőn keresztül a futamig. Most viszont sokkal könnyebb lesz, hogy már az első edzéstől kezdve szerepelni fogok. Jó eredmény volt a melbourne-i, amelyet egy pontszerzéssel tudnék megjavítani. Nehéz feladat lesz, de megpróbálom” – mondta Pascal Wehrlein helyettese a sanghaji sajtótájékoztatón.



„A vezetési stílusom elég higgadt, a GP2-ben is a gumikímélés volt az erősségem. A tapasztalatlanságom miatt Melbourne-ban talán kissé lassú voltam a futam elején, itt azonban természetesen javíthatok ezen. Az első és második edzésen lehetőségem lesz kísérletezni a kopással” – beszélt arról Giovinazzi, mely téren tud majd javítani teljesítményén. Azzal kapcsolatban óvatosan beszélt, hogy meddig tarthat vendégeskedése a svájci istállónál: „Kedden hívtak, hogy versenyezzek ismét a Saubernél, de jövő héttől megint vörösben, a Ferrari színeiben leszek. Azután meglátjuk, de egyelőre nincs hír.”

A hivatalos álláspont az, hogy Wehrlein a soron következő Bahreini vagy az Orosz Nagydíjtól veszi vissza pozícióját. Az viszont, hogy a sanghaji versenyre el sem utazott – annak ellenére, hogy a szezonnyitón még szabadedzésen is vezetett, próbára téve teherbírását – sokakban gyanút ébreszt: lehet, hogy Giovinazzi a szezon további részére is kibérelte a Saubert?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: