DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Továbbra sincs elöl még a Ferrari?

Az Ausztrál Nagydíjon aratott nagyon szép győzelmét követően több szakértő Sebastian Vettelt és a Ferrarit teszi az erősorrend első helyére, de ebben többen is kételkednek az F1 világában.

Gerhard Berger, a Ferrari korábbi versenyzője szerint túlságosan korán van még favoritnak kikiáltani a Scuderiát a 2017-es világbajnoki cím tekintetében. Az osztrák legenda két hosszabb szakaszt töltött a Ferrarinál (1987 és 1989, valamint 1993 és 1995 között). A másfél éves győzelem nélküli széria megszakadt az olaszoknál a melbourne-i győzelemmel.

Berger azonban óvatos. „Egyetlen utcai verseny után mindig nehéz pontosan megítélni az erőviszonyokat. Ha engem kérdeznek, három versenyt legalább várni kell ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk erről. Az egyértelműen látszik, hogy a Ferrari tavalyhoz képest óriásit lépett előre, amivel egyébként engem is megleptek” – így az osztrák ex-versenyző.

Berger (középen) szerint még korai erősorrendet felállítani


„De az időmérőn még mindig elől van a Mercedes, a versenyen már kevésbé. Ez azonban függ a körülményektől. Szerintem a Mercedes némi előnyt megőrzött, de természetesen én is és minden rajongó azt kívánja, hogy a legjobb három csapat lehetőleg legyen teljesen egyforma szinten és akkor kiváló világbajnokságot fogunk látni” – folytatta okfejtését Berger.

Nem ért egyet Hamilton kijelentésével, miszerint a brit azt mondta, hogy a Vettel elleni csatája a „legjobb a legjobb ellen”. Szerinte Rosberg, Verstappen, Ricciardo és még mások is nagyon magas szinten jártak, illetve járnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: