DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica visszatérne az F1-be

Robert Kubica lát lehetőséget arra, hogy visszatérjen a Formula-1 mezőnyébe – sőt a lengyel pilóta bízik benne, hogy „türelme egy napon kifizetődik”.

A 2011-es ralibalesete megváltoztatta az életét: korábban F1-es világbajnok akart lenni, azonban súlyos kézsérülése miatt karrierje óriási fordulatot vett. Gyógyulása során már képes volt arra, hogy visszatérjen a versenypályára, az idei szezonban pedig a hosszútávú világbajnokságon vesz majd részt.

A mezőny tagjai közül Kubica korábban Fernando Alonsóval ápolt szorosabb kapcsolatot, akire a mai napig jó szívvel emlékszik: „Alonso nagy versenyző, azon kevés pilóták közé tartozik, akik egy középszerű autóval is tudnak villantani. Olyan dolgokat csinál a versenygéppel, amit mástól még nem láttam. Ez hihetetlen, de az igazság az, hogy most sem a McLaren, sem a Honda nem szerencsés.”

Kubica



A szabályváltoztatások Kubica szerint jót tettek a Formula-1-nek, és bízik benne, hogy izgalmas lesz a világbajnokság alakulása. „Jó, hogy a Ferrari újra nyerni tud, mert ez fontos a sportnak. Azt hiszem, jó szezon előtt állunk, de még szükség van néhány versenyre, hogy megértsük a képet.”

A lengyel versenyzőt arról is megkérdezték, mik a tervei a távoli jövőben, és visszamenne-e a királykategóriába. „Ezt a fejezetet még nem zártam le. Ugyanúgy lehetségesnek tartom a visszatérést, mint két évvel ezelőtt. Talán egyszer kifizetődik a türelmem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: