DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Állatira fogom nyomni, hogy pontokat szerezzünk

Nico Hülkenberg örül, hogy a Renault versenyképes volt Ausztráliában, ám csalódott, hogy néhány körülmény miatt végül a pontszerzés nem sikerült. Most azonban egészen más tervei vannak.

„Állatira fogom nyomni, hogy pontokat szerezzek. Ausztrália kissé csalódást keltő volt, mivel sokkal jobban is szerepelhettünk volna, tekintve az autó nyers tempóját. A forgalom miatt is sokat vesztettünk, valamint a gumistratégiánk sem volt éppen a segítségünkre. Úgy fest, a középmezőnyben vagyunk, néhány rivális hajszálnyival még előttünk jár, de elérhető távolságban. Sanghaj nagyon különbözik az Albert Parktól, meglátjuk, mi történik” – kezdte nyilatkozatát Nico Hülkenberg.

„A pálya leghíresebb része a soha véget nem érő első kanyar, kombinálva rögtön a másodikkal. Nagyon cseles kanyar, könnyen el tudod mérni túlságosan forrófejűen, különösen az időmérőn. Ráadásul ez a kanyar zabálja a bal első abroncsot. Nagyon gyorsan vetődsz be a kanyar elején, majd folyamatosan lassulsz le. Korábban a gumikímélés nagyon nehéz meló volt, mert a 13-as kanyar egy másik hosszú jobbos, ez a rész rengeteget kivesz a gumik élettartamából” – folytatta a pálya elemzését a német pilóta.

A hosszú egyenes előtti elnyújtott jobbos


„A pálya többi részén minden megtalálható, ami csak lehetséges, a lassú kanyartól a nagy sebességig. Emiatt az autó legjobb egyensúlyát megtaláló beállítást igen nehéz kihozni. A fékekre is figyelni kell, mert a hosszú egyenes után nagyon le kell fékezni és azt a fékezési pontot megtalálni nem éppen könnyű” – így a Renault német versenyzője.

Hülkenberg otthon érzi magát új istállójánál, egy nagy kaland kezdetének érzi jelenlegi helyzetét, aminek nagyszerű már a részese is lenni. Mindenki együtt dolgozik és Hulk szerint a jövőben nagy csúcsokat hódíthatnak meg a csapattal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: